Voorlichting over ‘zorg rondom een pasgeborene’ (locatie Lucas)

woensdag 28 mei 2014

Iedere 6 weken organiseert de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) op locatie Lucas voor a.s. ouders en voor ouders met een pasgeboren baby een voorlichtingsavond.

Informatie

De maatschappij is de afgelopen jaren enorm veranderd. Er worden hogere verwachtingen van mensen gevraagd, werk en privé. Jonge gezinnen krijgen hier in toenemende mate mee te maken. Zowel man als vrouw heeft nu te maken met verantwoordelijkheden richting werkgevers, baby’s ondervinden hiervan de gevolgen. Ze moeten zich meer en meer aanpassen aan het ritme van hun ouders. Dit alles is mogelijk een oorzaak van de onrust van vele baby’s. De invloed van multimedia en de tijd die ouders hebben om te investeren in hun gezin is minder. De snelle maatschappij kunnen baby’s vaak niet meer volgen.

Het is goed om je als ouder(s) te realiseren dat de komst van een baby veel veranderingen met zich mee brengt. Door goede voorbereidende voorlichting krijgt u veel kennis over het gedrag en communicatie van baby’s. Dit helpt u om met meer zelfvertrouwen deze nieuwe periode, waarin u een grote verantwoordelijkheid krijgt, tegemoet te gaan.

Programma

Er zullen tijdens deze voorlichtingsavond verschillende onderwerpen aan bod komen. Zo zal het inhoudelijk gaan over belang, zelfvertrouwen van ouder(s), veiligheid en geborgenheid, slapen, huilen, troosten, voeding, hechting en ontwikkeling van pasgeborenen. Daarnaast worden er praktische tips gegeven over buikkrampen, tillen, dragen, buikligging, voorkeurshoudingen, lichaamstaal en bed opmaken.

Gedurende de avond is er veel gelegenheid om vragen te stellen en kunnen ouders onderling ook ervaringen delen.

Waar en wanneer

De voorlichtingsavonden zijn allemaal gepland op locatie Lucas in het personeelsrestaurant, van 19.30 - 21.00 uur  De zaal is geopend vanaf 19.15 uur.

Data voor 2014:

  • 16 april
  • 28 mei
  • 09 juli
  • 27 augustus
  • 22 oktober
  • 10 december

Indien belangstellenden uit de regio Delfzijl persoonlijk voorlichting willen op locatie Delfzicht, dan kan dit worden gemaild naar e.dijkman@ozg.eu.

Toegang

De toegang is gratis, koffie en thee staan voor u klaar.

Inlichtingen & aanmelden

Opgave is wenselijk om inzicht te krijgen in het aantal deelnemers, maar zonder aanmelding bent u ook van harte welkom.

Voor meer informatie en opgave kunt u een mail sturen naar e.dijkman@ozg.eu.

Meer agendapunten: