Voorlichting over ‘zorg rondom een pasgeborene’ (locatie Lucas)

woensdag 15 januari 2014

Een aantal keren per jaar organiseert de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) op locatie Lucas voor a.s. ouders en voor ouders met een pasgeborene een voorlichtingsavond over zorg rondom een pasgeborene.

Indien belangstellenden persoonlijk voorlichting willen op locatie Delfzicht, dan kan dit worden gemaild naar e.dijkman@ozg.eu.

Informatie

Als voorbereiding op de komst van een pasgeborene of juist omdat u tegen ‘problemen’ aan loopt met uw pasgeborene kan er behoefte zijn aan informatie en adviezen hoe u met bepaalde situaties om kunt gaan. Het is natuurlijk de bedoeling dat uw baby zich goed en ontspannen gaat ontwikkelen en dat u als ouder trots en zelfverzekerd van de baby mag genieten.

Programma

Er zullen tijdens deze voorlichtingsavond verschillende onderwerpen aan bod komen. Zo zal het inhoudelijk gaan over belang, zelfvertrouwen van ouder(s), veiligheid en geborgenheid, slapen, huilen, troosten, hechting en ontwikkeling van pasgeborenen. Daarnaast worden er praktische tips gegeven over buikkrampen, tillen, dragen, buikligging, voorkeurshoudingen, lichaamstaal en bed opmaken.

Gedurende de avond is er veel gelegenheid om vragen te stellen en kunnen ouders onderling ook ervaringen delen.

Wanneer en waar

De voorlichtingsavond is op woensdag 15 januari 2014 op locatie Lucas van 19.30 - 21.00 uur in het personeelsrestaurant. De zaal is geopend vanaf 19.15 uur.

Toegang

De toegang is gratis.

Inlichtingen & aanmelden

Voor meer informatie en opgave kunt u een email sturen naar e.dijkman@ozg.eu.

Meer agendapunten: