Voorlichting over 'Zorg rondom een pasgeborene'

woensdag 7 oktober 2015

Iedere 6 weken organiseert de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) op locatie Lucas voor a.s. ouders en voor ouders met een pasgeboren baby een voorlichtingsavond.

Informatie

De maatschappij is de afgelopen jaren enorm veranderd. er worden hogere verwachtingen van mensen gevraagd, werk en privé. Jonge gezinnen krijgen hier in toenemende mate mee te maken. Zowel man als vrouw heeft nu te maken met verantwoordelijkheden richting werkgevers, baby's ondervinden hiervan de gevolgen. Ze moeten zich meer en meer aanpassen haat het ritme van hun ouders. Dit alles is mogelijk een oorzaak van de onrust bij vele baby's. De invloed van multimedia en de tijd die ouders hebben om te investeren in hun gezin is minder. De snelle maatschappij kunnen baby's vaak niet meer volgen.

Het is goed om je als ouder(s) goed te realiseren dat de komst van een baby veel veranderingen met zich meebrengt. Door goede voorbereidende voorlichting krijgt u meer kennis over het gedrag en communicatie van baby's. Dit helpt u om met meer zelfvertrouwen deze nieuwe periode waarin u een grote verantwoordelijkheid krijgt, tegemoet te treden.

Programma

Er komen tijdens deze voorlichtingsavond verschillende onderwerpen aan bod. Zo zal het inhoudelijk gaan over belang, zelfvertrouwen van ouder(s), veiligheid en geborgenheid, slapen, huilen, troosten, voeding, hechting en ontwikkeling van pasgeborene. Daarnaast worden er praktische tips gegeven over buikkrampen, tillen, dragen, builigging, voorkeurhoudingen, lichaamstaal en bed op maken.

Gedurende de avond is er veel gelegenheid om vragen te stellen en kunnen ouders onderling ook ervaringen delen.

Wanneer en waar

De voorlichtingsavonden zijn allemaal gepland op locatie Lucas in het personeelsrestaurant, van 19.30-21.00 uur. De zaal is geopend vanaf 19.15 uur.

Resterende datum 2015:

  • 25 november

Wanneer u woont in de regio Delfzijl en graag voorlichting zou willen hebben rond de zorg van uw pasgeborene, dan kunt u mailen naar ontwikkelingsgerichtezorg@ozg.eu.

Toegang

De toegang is gratis en de koffie en thee staat voor u klaar.

Inlichtingen en aanmelden

Opgave is wenselijk om inzage te krijgen in het aantal deelnemers, maar zonder aanmelding bent u ook van harte welkom.
Voor meer informatie en opgave kunt u een mail sturen naar ontwikkelingsgerichtezorg@ozg.eu.

Meer agendapunten: