Voorlichting over schildklierziekten

dinsdag 9 april 2013, 19:15 uur - 21:30 uur

Op dinsdag 9 april a.s. organiseert de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) in samenwerking met de Schildklier Organisaties Nederland (SON), een voorlichtingsbijeenkomst over schildklierziekten. Deze bijeenkomst is bestemd voor patiënten, hun naasten en iedereen die meer wil weten over schildklierafwijkingen.

In Nederland slikken ongeveer 500.000 mensen medicijnen voor een schildklieraandoening. Vermoedelijk komen daar nog meer dan 500.000 mensen bij van wie de schildklier niet goed werkt, maar bij wie nog geen diagnose is gesteld. Veel schildklierpatiënten lopen (onnodig) lang met klachten rond voordat een diagnose wordt gesteld. Zie voor meer info www.schildklier-organisaties.nl

Inhoud

Het programma begint om 19.15 uur en eindigt om ongeveer 21.30 uur.
Sprekers tijdens deze avond zijn de heer H.J.G. Lagerweij, internist OZG en de heer M. Klöppner, chirurg OZG. De internist vertelt over ‘Hypo maar niet Happy (dat geldt ook voor Hyper)’ en de chirurg over ‘Schildklier en Operaties’. De SON laat via een filmpje de persoonlijke ervaringen en herkenning van schildklierpatiënten zien. Tevens is de SON met een stand aanwezig om aan de hand van documentatiemateriaal uitleg te geven. Na de bijeenkomst is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan zowel de aanwezige specialisten als aan de SON.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats op locatie Lucas, in de personeelsflat (naast het ziekenhuis), Schönfeldsingel 57 te Winschoten.

Zaal open

Vanaf 18.45 uur.

Toegang

De toegang is gratis.

Inlichtingen & aanmelden

Voor inlichtingen en aanmelden kunnen belangstellenden mailen naar: schildkliergroningen@gmail.com of bellen naar 050- 3021970 (op dinsdag en woensdag) of 050- 2809650 (op donderdag en vrijdag). Bellen graag tussen 14.00 – 20.00 uur.

Meer agendapunten: