Einde kunstexpositie Delfzicht: natuurfoto's en sieraden

donderdag 23 februari 2012

In de maanden december 2011 t/m februari 2012 exposeren 6 natuurfotografen in de gangen van de polikliniek. Vier vogelaars, Ko Veldkamp, Henk Siekman en Henk en Lies de Boer (www.dbso.nl/hwdeboer) die zich kosten noch moeite getroosten om de meest spectaculaire opnames te maken. Of je daarvoor op je buik over de schermdijk in Delfzijl moet kruipen of zo stil als een reiger aan het Schildmeer moet staan, ze gaan ervoor. Vaak is de auto de schuilhut en een baal rijst in het portier het statief voor de camera. De meest reislustigen maken hun opnames in verre oorden. Oostelijk Duitsland, Noorwegen en zelfs de Falkland eilanden, waar het nog bijna mis ging toen de camera van Henk de Boer koppie onder ging. Gelukkig kon hij de geheugenkaart redden en daarom hangen er nu heel wat pinguïns rond in de polikliniek.

Twee tuinontwerpers, Emile Wiersum en Trinie Plas laten U op een speciale manier genieten van planten en bloemen. Soms door een overzichtsfoto, soms van heel dichtbij met veel contrast zodat je sterk wordt bepaald bij de subtiele schoonheid van een blad of bloemkroon.

In de vitrines zijn “Doekla’s Creations” te zien. Ogenschijnlijk willekeurige voorbeelden van waartoe zij in staat is, gezien de uitgebreide weergave op haar website http://doeklascreation.hetklopt.nl/. Haar sieradenkunst. Kettingkunst noemt ze het ook wel. Prachtige ontwerpen van unieke designs in uiteenlopende vorm en kleur. Een lust voor het oog.

U bent van harte welkom van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur om de expositie te bewonderen.

Pinguins: Henk en Lies de Boer, Ketting: Doekla’s Creations, Vogels in boom: Henk Siekman, Vogeltje op tak: Ko Veldkamp, Bloem: Emile Wiersum Pinguins: Henk en Lies de Boer, Ketting: Doekla’s Creations, Vogels in boom: Henk Siekman, Vogeltje op tak: Ko Veldkamp, Bloem: Emile Wiersum

Meer agendapunten: