Bijeenkomst Café Doodgewoon, sterfstijlen

woensdag 21 november 2012, 19:30 uur - 21:00 uur

Iedere maand organiseert Netwerk Palliatieve Zorg Noord Groningen samen met de OZG een bijeenkomst in Café Doodgewoon. Het Café Doodgewoon is voor iedereen die zich wil verdiepen in thema's rond de eindigheid van het leven. Iedere maand heeft de bijeenkomst een nieuw thema, en op woensdag 21 november 2012 is het weer zover. Het thema van deze maand is 'sterfstijlen'. Deze bijeenkomst is voor naasten en zorgverleners.

Dat we allemaal doodgaan is zeker, maar om erover te praten is geen vanzelfsprekendheid. Hoe kan het dat je met de ene persoon heel gemakkelijk praat over de laatste levensfase en met de ander helemaal niet. Waarom wil de een over de dood praten en de ander juist over het leven.

Onderwerp van de bijeenkomst op 21 november

Er zijn verschillende manieren hoe mensen tijdens hun leven omgaan met de dood. Vijf sterfstijlen zijn beschreven die vragen om een afgestemde benadering en communicatie van de hulpverlener. Wat bespreek je wel, wat niet. Aan de hand van voorbeelden en interactie met elkaar krijg je ideeën over hoe je hiermee kunt omgaan. De bijeenkomst wordt geleid door Gerda Kort, palliatief verpleegkundige.
Naast het elkaar informeel ontmoeten en ervaringen uitwisselen, is er aandacht voor het thema “Leven is ook doodgaan”

Locatie en toegang

Op 21 november 2012 opent het Café Doodgewoon weer zijn deuren, van 19:30 tot ca. 21:00 bent u welkom in de Paasweide, Paasweide 72 in Appingedam.
De toegang is gratis.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? dan kunt u kijken op www.netwerkpalliatievezorg.nl/noordgroningen

Meer agendapunten: