Bijeenkomst Café Doodgewoon in Winschoten, 'Ik weet niet wat ik moet zeggen'.

woensdag 13 februari 2013, 19:30 uur - 21:00 uur

Iedere maand organiseert Netwerk Palliatieve Zorg Noord Groningen samen met de OZG een bijeenkomst in Café Doodgewoon. Het Café Doodgewoon is voor iedereen die zich wil verdiepen in thema's rond de eindigheid van het leven. Dit jaar is de rode draad in alle bijeenkomsten: Praten over het levenseinde.

Dat we allemaal doodgaan is zeker, maar om erover te praten is geen vanzelfsprekendheid. Hoe kan het dat je met de ene persoon heel gemakkelijk praat over de laatste levensfase en met de ander helemaal niet. Waarom wil de een over de dood praten en de ander juist over het leven.

Onderwerp van de bijeenkomst op 13 februari

Naast het elkaar informeel ontmoeten en ervaringen uitwisselen is er aandacht voor het thema 'Ik weet niet wat ik moet zeggen'.o.l.v. Gerda Kort.

Bijna iedereen krijgt wel een keer in zijn omgeving te maken met Iemand die te horen heeft gekregen dat hij ernstig ziek is. Als bekende moet je soms zoeken naar wat je het beste kunt zeggen of doen. Het kan moeilijk zijn om een goede houding te vinden. Ieder mens is immers uniek en zal dus weer anders reageren op verdriet en emoties die bij ziekte aan de orde zijn. Dat hangt af van de persoon zelf, maar ook van zijn vooruitzichten, zijn stemming en van de omstandigheden. Een receptenboek ‘Wat te zeggen en hoe te handelen’ is dan ook niet te schrijven. Toch zijn er wel adviezen en tips te geven om iemand in deze moeilijke situatie bij te staan; wat je kunt doen en hoe je, dat wat je wilt zeggen, respectvol onder woorden kunt brengen. Hierover praten we o.l.v. Gerda Kort, palliatief verpleegkundige bij TSN /TZG.

Locatie en toegang

Op 13 februari opent het Café Doodgewoon weer zijn deuren. Van 19:30 tot ca. 21:00 bent u welkom bij het:

  • Verpleeghuis Old Wolde
  • Blijhamsterweg 45 te Winschoten

De toegang is gratis.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Janneke van der Molen: op telefoonnummer 0597-459700.
Ook kunt u kijken op www.netwerkpalliatievezorg.nl/zuidoostgroningen.

Meer agendapunten: