Bijeenkomst Café Doodgewoon in Delfzijl, 'Praten met de patiënt over het levenseinde'

woensdag 18 september 2013, 19:30 uur - 21:00 uur

Iedere maand organiseert Netwerk Palliatieve Zorg Noord Groningen samen met de OZG een bijeenkomst in Café Doodgewoon. Het Café Doodgewoon is voor iedereen die zich wil verdiepen in thema's rond de eindigheid van het leven. Dit jaar is de rode draad in alle bijeenkomsten: Praten over het levenseinde.

Dat we allemaal doodgaan is zeker, maar om erover te praten is geen vanzelfsprekendheid. Hoe kan het dat je met de ene persoon heel gemakkelijk praat over de laatste levensfase en met de ander helemaal niet. Waarom wil de een over de dood praten en de ander juist over het leven.

Onderwerp van de bijeenkomst op 18 september

Naast het elkaar informeel ontmoeten en ervaringen uitwisselen is er aandacht voor het thema 'Praten met de patiënt over het levenseinde'.
Praten over doodgaan is niet makkelijk. Zowel patiënten als dokters vinden het vaak een moeilijk onderwerp. In het laatste stuk van het leven kan de arts de patiënt niet beter maken. Maar hij of zij kan nog wel heel veel doen. Hij kan de zorg geven die voor de patiënt belangrijk is, en die bij de patiënt past. Maar dan moet de arts wel weten wat passend is. Hierover praten met familie en vrienden en met de dokter is belangrijk. Het geeft rust als u weet dat uw arts uw wensen en grenzen kent. Maar wanneer begint je nu zo’n gesprek en wat kan er dan allemaal aan de orde komen. Het thema zal ingevuld worden door Leonard Wolthers, werkzaam bij ZINN.

Locatie en toegang

Op 18 september opent het Café Doodgewoon weer zijn deuren. Van 19:30 tot ca. 21:00 bent u welkom bij de:

  • Ommelander Ziekenhuis Groep, locatie Delfzicht
  • in het restaurant
  • Jachtlaan 50
  • 9934 JD Delfzijl

De toegang is gratis.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? dan kunt u kijken op www.netwerkpalliatievezorg.nl/noordgroningen

Meer agendapunten: