Dankzij de steun van onze donateurs kunnen we wensen van het ziekenhuis ten behoeve van de patiëntenzorg op locatie Delfzicht in vervulling laten gaan.
Zo werden in de afgelopen jaren onder andere de volgende voorzieningen gerealiseerd of aangeschaft door een financiële bijdrage van onze stichting:

• de aankoop van een rolstoelen voor de polikliniek
  • inrichting het internetcafé in de bezoekershal
  • aanvullende meubilair + parasols voor op het terras
  • de aankoop van een hoofdhuidkoeler voor oncologiepatiënten
  • de aanschaf van een hometrainer voor de verpleegafdelingen
  • boekjes voor de wachtruimte van de polikliniek KNO

In onze jaarlijkse nieuwsbrief berichten we over de wensen die wij mogelijk hebben gemaakt.

Patiënten oncologie varen tijdens de Sail In van Delfsail 2016

Op donderdag 30 juni voer het motorschip Regina-Andrea met speciale gasten aan boord de haven van Delfzijl uit. Op deze dag van de Sail In van de zesde editie van Delfsail werd koers gezet naar de Eemshaven vanwaar de tallship onderweg naar Delfzijl waren.

Vijfenzestig patiënten van de afdeling oncologie van het Ommelander Ziekenhuis Groningen, hun partners, enkele verpleegkundigen en artsen waren uitgenodigd door de stichtingen Vrienden van Lucas en Vrienden van Delfzicht voor deze boottocht, die was georganiseerd in samenwerking met DelfSail, het Loket Leefbaarheid en het Ommelander Ziekenhuis Groningen. Veel patiënten hadden de uitnodiging enthousiast aangenomen en het was donderdagmorgen dan ook een drukte van belang in het personeelsrestaurant van de locatie Delfzicht in Delfzijl. Vanuit Winschoten waren patiënten en verpleegkundigen door busonderneming Pieter Dekker naar Delfzijl gebracht en vanaf de locatie Delfzicht ging het met oldtimer bussen naar de haven van Delfzijl. Daar werd iedereen hartelijk ontvangen op de Regina-Andrea. door medewerkers van de organisatie van Delfsail. Na een kopje koffie met een Sail-gebakje heetten de voorzitters van de Stichtingen Vrienden van Delfzicht en Vrienden van St. Lucas, Sieneke Bolken en Emme Groot, alle patiënten en hun partners welkom aan boord. Alle patiënten ontvingen namens de stichtingen een unieke paraplu met het Delfsail-logo en een poster met daarop alle tallships die vanuit de Eemshaven naar Delfzijl zouden varen.

Het eerste deel van de boottocht verliep rustig en vrijwel iedereen zat lekker op het dek in de zon. Al gauw waren de eerste masten aan de horizon te zien en kwamen het koggeschip uit Kampen en het Spaanse galjoen Victoria voorbij varen. Daarna kwam de viermaster Santa Maria Manuela uit Portugal langszij. Helaas was het daarna even gedaan met de zon en trok er een behoorlijke regenbui over de Andrea Regina. Na ongeveer anderhalf uur keerde het schip en werd er weer koers gezet naar de haven van Delfzijl. Veel sloepen, jachten en bootjes voeren mee: het was gezellig druk op de Eems. Alle gasten vermaakten zich prima, ook tijdens de regenbui en iedereen werd uitstekend verzorgd door de vriendelijke medewerkers van Delfsail. Ook het lunchpakket, verzorgd door het Ommelander Ziekenhuis, viel in goede aarde.

Na ruim 3 uur werd er weer aangemeerd in de haven en gingen alle gasten van boord. De bussen stonden toen al weer klaar om alle gasten en verpleegkundigen naar het Ommelander Ziekenhuis locatie Lucas of Delfzijl te brengen. Zowel patiënten, verpleegkundigen als partners waren erg positief en enthousiast over deze boottocht die mogelijk werd gemaakt door de organisatie Delfsail, Stichting Vrienden van Lucas, Stichting Vrienden van Delfzicht, Heerenzitting Winschoten, Pieter Dekker, Loket Leefbaarheid Groningen en het Ommelander Ziekenhuis Groningen.

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback