Het farmaceutisch bedrijf Bayer roept uit voorzorg een partij Mirena-spiraaltjes terug. Dat hebben de Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) afgelopen woensdag 21 december bekendgemaakt. Het gaat om een partij die na 27 oktober 2016 is uitgegeven.

Heeft u na 27 oktober bij ons een Mirena-spiraaltje laten plaatsen?

Het Ommelander Ziekenhuis heeft de bewuste Mirena-spiraaltjes niet gebruikt.

Verder wordt er door de gynaecoloog na het plaatsen van een spiraaltje altijd een controle-echo gedaan, zodat direct geconstateerd wordt dat het spiraaltje goed geplaatst is.

Maakt u zich toch zorgen of heeft u vragen, neem dan gerust contact met onze afdeling gynaecologie op via het telefoonnummer 088 - 066 1000.

Meer informatie over de terugroepactie, inclusief veelgestelde vragen en antwoorden, is ook te vinden op de website van de IGZ: https://www.igz.nl/actueel/nieuws/terugroepactie-partij-mirena-spiraal.aspx