Per 1 februari 2018 wordt de heer Ivo N. van Schaik benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van het Ommelander Ziekenhuis Groningen. Ivo van Schaik volgt daarmee Suzanne Kruizinga op die vorig jaar is toegetreden tot de Raad van Bestuur van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen.

Ivo van Schaik is in het dagelijks leven sinds 1 januari lid van de Raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis in Haarlem. Daarvoor was hij werkzaam als hoofd van de afdeling neurologie en voorzitter van de divisie hersenen & zintuigen in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Daarnaast is hij hoogleraar neurologie bij de Universiteit van Amsterdam.