Vanaf begin 2017 is een team van plastisch chirurgen gestart in het Ommelander Ziekenhuis Groningen. Hierdoor kunnen patiënten voor een aantal plastisch chirurgische behandelingen nu ook in Winschoten of Delfzijl terecht.

De plastisch chirurgen: vlnr Martin Stenekes, Vera van Aalst, Ilona Hospers.

Het gaat bijvoorbeeld om borstkankerpatiënten die er voor kiezen een borst-reconstructie te ondergaan. Voorheen werden deze patiënten doorgestuurd naar het UMCG, maar nu deze behandeling structureel in het Ommelander Ziekenhuis wordt uitgevoerd hoeft dat niet meer. Deze ontwikkeling draagt bij aan de optimalisatie van borstkankerzorg in het Ommelander Ziekenhuis, waar patiënten nu terecht kunnen voor alle aspecten van borstkankerzorg.

Naast borst-reconstructies voeren de plastisch chirurgen ook andere plastisch chirurgische behandelingen uit in het Ommelander Ziekenhuis. Zo wordt het handenteam, in samenspraak met de handchirurgen van het Ommelander Ziekenhuis, op termijn verder uitgebreid met plastische chirurgen. Daarnaast worden ook huidtumoren behandeld en kunnen patiënten er terecht voor reconstructieve chirurgie, borstverkleiningen, littekencorrecties en oor-stand correcties (onder de 18 jaar).

Deze uitbreiding van het zorgaanbod is mogelijk dankzij de samenwerking van zorgprofessionals in het UMCG en het Ommelander Ziekenhuis.