Met een druk op een knop lanceerden patiënten en zorgverleners op maandag 4 juni Mijn Ommelander. Ook lieten ze symbolisch een ballon met daarop de woorden Mijn Ommelander de lucht in gaan. Mijn Ommelander is een persoonlijke online omgeving die patiënten van het Ommelander Ziekenhuis Groningen veilig inzicht geeft in hun medische gegevens. Samen met Mijn Ommelander lanceerde het ziekenhuis ook een geheel vernieuwde website www.ommelanderziekenhuis.nl

In Mijn Ommelander kunnen patiënten hun afspraken inzien, online vragen stellen aan het Klant Contact Centrum van het ziekenhuis en delen van hun medische dossier nog eens rustig nalezen. Daarnaast is correspondentie met zorgverleners buiten het ziekenhuis toegevoegd, zoals brieven aan de huisarts en de uitslagen van laboratoriumonderzoek. Patiënten kunnen via Mijn Ommelander ook delen van hun persoonlijke gegevens bijwerken, zoals hun contactgegevens.

Past binnen deze tijd

De digitale persoonlijke omgeving is een ontwikkeling die past binnen deze tijd. Mijn Ommelander biedt patiënten de mogelijkheid om steeds meer regie te nemen over hun gezondheid. Dankzij online inzicht in de eigen medische gegevens, kan de patiënt zich beter voorbereiden op een gesprek en is hij beter geïnformeerd over zijn gezondheid.

Patiënten dachten mee over hun platform

Patiënten hebben bij de ontwikkeling van het digitale patiëntenplatform Mijn Ommelander een belangrijke rol gespeeld. In de aanloop naar het platform is een klankbordgroep opgericht, bestaande uit 15 patiënten en vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties. Zij dachten mee over de inhoud en gebruiksvriendelijkheid van Mijn Ommelander.

Veilig inloggen

Inloggen in Mijn Ommelander kan via de nieuwe website van het Ommelander Ziekenhuis. Inloggen gaat via DigiD met extra sms-controle of met de DigiD-app. Dit is een zeer veilige methode voor elektronische identificatie.

Uitbreiding

Het Ommelander Ziekenhuis werkt nu verder door aan de uitbreiding van Mijn Ommelander. In de toekomst kunnen patiënten ook zelf afspraken maken, wijzigen of annuleren via Mijn Ommelander. Of digitaal een vragenlijst invullen, voorafgaand aan een bijvoorbeeld een operatie. Op dit moment is Mijn Ommelander alleen toegankelijk voor patiënten van 16+. Op een later moment wordt het ook mogelijk om in te loggen als gemachtigde voor een kind of andere patiënt.