De Ommelander Ziekenhuis Groep ontving een groen vinkje van de Nederlandse Stomavereniging. Het vinkje is een indicator voor goede stomazorg en helpt patiënten de beste keuze te maken voor hun behandeling. De criteria zijn afgestemd met vertegenwoordigers van de beroepsverenigingen van artsen en verpleegkundigen en patiëntenorganisaties.

Criteria stomazorg

Ziekenhuizen die goede zorg bieden aan patiënten met een stoma, komen in aanmerking voor het groene vinkje voor stomazorg. Dit keurmerk is ontwikkeld door de Nederlandse Stomavereniging.
Voldoet een ziekenhuis aan alle normen voor goede stomazorg, dan krijgt het ziekenhuis in de Stoma Zorgwijzer een groen vinkje. De Stoma Zorgwijzer biedt stomadragers betrouwbare informatie over de stomazorg in de ziekenhuizen en helpt hen op deze manier bij het maken van een afgewogen keuze voor een ziekenhuis. Naast beschikbaarheid en bereikbaarheid van het stomateam, toetst de vereniging of patiënten voorafgaand aan een operatie kunnen oefenen met stomamaterialen. Ook het beschikken over een eigen spreek- en behandelruimte voor vertrouwelijke gesprekken tussen de stomaverpleegkundige en de stomadrager maakt onderdeel uit van de normen. Voor meer informatie over de Stoma Zorgwijzer: www.stomazorgwijzer.nl.

Rose lintje goede borstkankerzorg

Onlangs kreeg de OZG het roze lintje voor goede borstkankerzorg. Ook dit lintje geldt als kwaliteitskeurmerk, waarmee de OZG voldoet aan alle basiseisen die de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) stelt aan goede borstkankerzorg. Zie www.ozg.nl.