Op 23 en 24 januari staat er een 15 meter lange vrachtwagen op de parkeerplaats van het Ommelander Ziekenhuis Groningen in Delfzijl. Dit is een mobiel educatiecentrum waar medewerkers van de operatiekamer op een realistische manier de operatie van een gebroken heup of scheenbeen kunnen oefenen. Alle operatieassistenten van het Ommelander Ziekenhuis zullen hier tijdens workshops hun vaardigheden in stand houden of verder vergroten. Ook zullen enkele traumachirurgen en orthopeden de workshops volgen.

Het opereren van botbreuken is niet nieuw. Maar het is belangrijk om te blijven trainen en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. In het mobiele educatiecentrum wordt geoefend met specifieke methoden voor de operatie van een gebroken heup of scheenbeen.

In de vrachtwagen bevinden zich acht werkstations. De operaties worden geoefend op kunstbotten. Deze botten lijken net echt, wat de mogelijkheid biedt om een realistische situatie na te bootsen.

Het mobiele educatiecentrum van het bedrijf Stryker rijdt door heel Europa. Een voordeel van dit mobiele centrum is dat het ‘leslokaal’ naar het ziekenhuis toekomt en dat in korte tijd alle operatieassistenten de trainingen kunnen volgen.