Het aanbreken van de zomerperiode is een goed moment voor een voortgangsbericht over de nieuwbouwplannen van de OZG.

Nieuwbouw(locatie)

Eind januari 2015 werd gestart met het Europese aanbestedingstraject voor de nieuwbouw. Uit de bouwconsortia die kenbaar maakten de bouw van het nieuwe ziekenhuis te willen uitvoeren, zijn een aantal partijen geselecteerd. Met hen is eind juni de gunningsfase gestart: tot half oktober hebben zij nu de tijd voor het uitbrengen een offerte voor de bouw.

Samen met de NAM is het technisch ontwerp van het nieuwe gebouw aardbevingsbestendig gemaakt. Er worden nu gesprekken gevoerd met de NAM over de hieraan verbonden kosten en over de wijze waarop zij betrokken kan worden bij de verdere ontwikkeling van de nieuwbouw.

In april jl. startte op het bouwterrein voor het nieuwe ziekenhuis een archeologisch onderzoek. Tijdens het onderzoek werden vondsten aangetroffen die zijn onderzocht en geregistreerd en waarvan de vindplekken in kaart zijn gebracht. Op basis van de onderzoeksuitkomsten heeft de gemeente Oldambt besloten dat geen verder onderzoek nodig is.

Financiering

Over de financiering van de nieuwbouw verwachten we na de zomer meer duidelijkheid te kunnen geven.

Overname OZG door UMCG

Na het verkrijgen van de goedkeuring van de NZa en de ACM, is gestart met de voorbereidingen voor de feitelijke overname. Er wordt gewerkt aan het oprichten van de BV OZG en het vaststellen en inrichten van de bestuursstructuur van de BV.

De verwachting is dat we de verschillende trajecten na de zomer kunnen afronden en dat we nog dit jaar met de bouw kunnen gaan starten.