Onder grote belangstelling reed Jenny met haar rolstoel dwars door de papieren deur van de speelkamer. Hiermee opende zij officieel de nieuwe speel- en tienerkamer van het Ommelander Ziekenhuis Groningen. De realisatie van deze kamers is mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het jubileumbudget van het Ronald McDonald Kinderfonds

Jenny opent de speelkamer

“Het inrichten van deze kamers sluit aan bij de visie van het Ommelander Ziekenhuis”,  vertelt Merel Waalkens, Hoofd van de Kinderafdeling. “Gezinsgerichte zorg staat bij het Ommelander Ziekenhuis hoog in het vaandel en met deze kamers voor het hele gezin bieden we ruimte voor alle leden van het gezin”. De definitieve inrichting van de kamers is samen met ouders en patiëntjes bepaald. “Er was altijd al een speelkamer voor de jonge kinderen”,  vertelt kinderverpleegkundige Alies Flobbe, “maar we hadden eigenlijk geen ruimte voor tieners of ouders om zich even aan de hectiek van het ziekenhuis te kunnen onttrekken. We zijn dan ook erg blij dat we dit nu wel hebben kunnen realiseren”. Bovendien zijn alle materialen zodanig gekozen dat het straks mee kan naar de nieuwe locatie in Scheemda.

De speel-, tiener- en ouderkamer van het Ommelander Ziekenhuis Groningen is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Ronald McDonald Kinderfonds. Het Ronald McDonald Kinderfonds bestond in 2015 precies dertig jaar en wilde ter gelegenheid van het jubileum nóg meer gezinnen met zieke kinderen bereiken. Want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. Zevenentwintig zorgvuldig geselecteerde ziekenhuizen, waar geen Ronald McDonald Huis of Huiskamer is, hebben daarom eenmalig een bijdrage gekregen waarmee ze op hun kinderafdeling de impact van een opname of behandeling voor zieke kinderen en hun families op een positieve manier kunnen beïnvloeden.

Ryan voor zijn kunstwerk in de tienerkamer