Burgemeester Sipke Swierstra van Veendam heeft vanmiddag, met één druk op de knop, Longpunt Oost Groningen geopend. Dit deed hij in woonzorgcentrum Veenkade van Zorggroep Meander in Veendam. Het is het derde Longpunt in de provincie Groningen en is een project van het Longfonds (voorheen Astma Fonds), het Ommelander Ziekenhuis Groningen en Treant Zorggroep (ziekenhuislocatie Refaja).

Foto: Peter Panneman Fotografie

Patiënten en hun partners kunnen hier 6 keer per jaar terecht voor een informatieve themamiddag en het delen van ervaringen. Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt.

Ervaringen uitwisselen

Afwisselend houden onder anderen (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Foto: Peter Panneman Fotografie

Longartsen

Longartsen Remge Pieterman (Ommelander Ziekenhuis) en Anke Roenhorst (Treant Zorggroep) beten na de opening het spits af en hielden een voordracht over 'Ziektebeeld longaandoeningen, de kenmerken, verschillen en overeenkomsten'.

1 miljoen mensen

In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte. Het Longfonds zet zich in voor iedereen met een chronische longziekte en voor iedereen met gezonde longen.