De kinderpolikliniek van het Ommelander Ziekenhuis Groningen werd vandaag verrast door een gift van 500 euro van de Organisatie Sterkemannen Oldambt (O.S.O.) en The Barrel Challenge.

Het geld is ingezameld tijdens de wintereditie van de Barrel Challenge. Tijdens deze wintereditie reden maar liefst 172 ‘oude barrels’ (auto’s van niet van voor 1999) en één truck vijf dagen lang door Europa. In totaal maakten zij een rondrit van 3500 kilometer door Scandinavië. Het evenement werd georganiseerd door vader en zoon Meindert en Rob Zweep van Zweep Events uit Winschoten.

Voordat de barrels de grens mochten passeren moest bij de stempost  in Klein Ulsda tol (maut) worden betaald. Dit vond plaats voor de woning van de familie Schuur. Berend Schuur zamelde die dag, namens de Organisatie Sterke Mannen Oldambt (O.S.O.) 400 euro in voor de kinderafdeling van het Ommelander Ziekenhuis in Winschoten. Dit bedrag werd door Zweep Events aangevuld tot 500 euro.

Vandaag werd het geld aan de kinderpolikliniek overhandigd. De medewerksters zijn erg blij met en dankbaar voor deze gift. Ze gaan er nieuw speelgoed voor de afdeling voor kopen, om het verblijf van de kinderen zo aangenaam mogelijk te maken. Als dank kregen de stoere mannen van O.S.O. en Rob Zweep een rondleiding over de afdeling.

Foto’s: Hilvert Huizing