Weleens in een ruimteschip gezweefd en naar de aarde gekeken vanuit de ruimte? Een doelpunt gescoord tegen één van de beste keepers van de wereld? Een rondje in de achtbaan gemaakt terwijl je gewoon in je bed lag? Het kan in het Ommelander Ziekenhuis.

Kinderen die zijn opgenomen in het ziekenhuis, moeten soms een pijnlijke ingreep of behandeling ondergaan. Dit kan bijvoorbeeld een nare prik zijn, een onderzoek of het verzorgen van een wond. Om ervoor te zorgen dat eventuele angstgevoelens verminderd worden, schafte het Ouder- en Kind Centrum van het Ommelander Ziekenhuis de VR-bril aan. De kinderen die de bril gebruiken zijn blij verrast. Ze geven aan dat de behandeling of ingreep soms al voorbij is voordat ze het door hebben.

Deze maand staat er een leuk artikel over onze VR bril in het ForYou Magazine