Het Ommelander Ziekenhuis Groningen heeft van de Stomavereniging de groene vinkjes voor darmstoma- én urinestomazorg gekregen. Dit betekent dat de stomazorg in het Ommelander Ziekenhuis momenteel volgens de vereniging zo georganiseerd is dat het aansluit bij de wensen en behoeften van stomadragers. Het vinkje is een indicator voor goede zorg en helpt patiënten de beste keuze te maken voor hun behandeling.

De Stomavereniging heeft 14 normen opgesteld waarlangs de stomazorg van een ziekenhuis wordt beoordeeld. Dit zijn niet alleen normen die te maken hebben met de inhoudelijke behandeling, maar ook met de manier waarop de zorg georganiseerd is en hoe de patiënt door het ziekenhuis tegemoet wordt getreden.

De groene vinkjes blijven één jaar geldig.