De gynaecologen van het Ommelander Ziekenhuis en verloskundigenpraktijk Artemis in Delfzijl gaan nauw samenwerken. Vanaf nu houdt onze gynaecoloog Judith Blaauw eens in de 3 weken spreekuur bij Artemis. Zwangere vrouwen die bij de gynaecoloog onder behandeling zijn, kunnen voor hun afspraken gewoon dichtbij huis naar de verloskundigenpraktijk komen.

De samenwerking zorgt er ook voor dat verloskundigen en gynaecoloog doordat zij vlak bij elkaar zitten, eenvoudig snel even kunnen overleggen.

Zorg naar de regio

De samenwerking is een voorbeeld van de manier waarop het Ommelander Ziekenhuis haar zorg nog dichter naar de inwoners wil brengen. Door hun expertise te delen met andere zorgverleners en door in de regio spreekuren te doen. Eerder al kwamen soortgelijke samenwerkingen tot stand tussen cardiologen, dermatologen en longartsen van het Ommelander Ziekenhuis en huisartsen in Appingedam en Delfzijl.