Dinsdag 3 oktober vond in het Ommelander Ziekenhuis Groningen (locatie Winschoten) een ontruimingsoefening plaats. De oefening gebeurde samen met Veiligheidsregio Groningen (brandweerkorps Winschoten). Burgemeester Pieter Smit was aanwezig.

Fotograaf: Marcel Lameijer

De oefening vond plaats op de afdeling Intensive Care. Het scenario: er brak een brand uit en er was veel rookontwikkeling. Tien lotuspatiënten (gespeelde slachtoffers) van Lotus Hoogezand moesten samen met bezoekers en medewerkers in veiligheid worden gebracht. Er deden ruim 70 personen mee. De oefening verliep goed.

Het Ommelander Ziekenhuis vindt veiligheid erg belangrijk. Samen met Veiligheidsregio Groningen organiseert ze daarom jaarlijks op beide locaties een oefening op zo’n grote schaal. Door regelmatig crisissituaties te oefenen weten medewerkers wat ze moeten doen in zo’n situatie. Patiënten en bezoekers werden mondeling en via flyers over de oefening geïnformeerd.

Fotograaf: Marcel Lameijer

Fotograaf: Medewerker Ommelander Ziekenhuis