De week van 9 t/m 13 november staat bij de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) in het teken van fit worden. Onder het motto Versnel je Herstel; Fit worden is topsport, worden allerlei activiteiten georganiseerd voor zowel patiënten als medewerkers. Doel van de week is extra aandacht te vragen voor het gegeven dat fit worden, zijn en blijven van zeer groot belang is voor iedereen. Het is preventief en zorgt ervoor dat patiënten sneller kunnen herstellen.

9 november (11:00 uur) Gerard Kemkers opent themaweek

De week wordt maandag 9 november om 11.00 uur geopend in de centrale hal van de locatie Lucas in Winschoten met een toespraak van topsportcoach Gerard Kemkers. Voor deze opening is iedereen van harte uitgenodigd.

De aandacht voor de fitheid binnen het ziekenhuis past in een ontwikkeling waarbij het ziekenhuis zich naast de directe zorgverlening ook steeds meer richt op het ondersteunen van de patiënt bij zijn herstel.

Simpele methoden

Tijdens de week worden in het ziekenhuis meerdere activiteiten voor en met patiënten en medewerkers georganiseerd. Ze staan in het teken van het aanreiken van soms simpele methoden om de fitheid van mensen te verbeteren. Zo wordt er gezorgd voor zoveel mogelijk dagelijkse beweegmomenten. Er zullen gezamenlijke maaltijden in de hal van de afdelingen zijn, waarbij de patiënten worden uitgenodigd naar de hal te lopen. Daarnaast wordt tijdens de theerondes een kraam met gezonde snacks op afdelingen geplaatst.

De week wordt binnen het ziekenhuis georganiseerd door de afdelingen logopedie, ergotherapie, fysiotherapie, maatschappelijk werk en diëtetiek.