Professionele fotografen worden in het Ommelander Ziekenhuis sinds kort toegelaten tot de operatiekamer om bij keizersnedes het bijzondere moment van de geboorte vast te leggen.

Hierbij ligt de focus op de momenten tussen de aanstaande ouders en hun kindje en niet op het medisch proces. Het Ommelander Ziekenhuis heeft goede afspraken gemaakt met drie geboortefotografen. De fotografen hebben tijdens een speciale sessie instructies gekregen over het doen en laten in onze operatiekamers. Ook is verteld hoe ze zich goed kunnen voorbereiden en hygiënemaatregelen moeten nemen. Het medisch personeel wordt nooit herkenbaar in beeld gebracht.

Meer informatie over geboortefotografie is te vinden op de websites van de fotografen.

Verwonderfotografie | Annemiek Kinneging en Marjolein Witteveen
Britts fabriek | Brigitte Ruijtenbeek