Het is Dress Red Day. De Hartstichting roept vandaag iedereen op iets roods te dragen om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. De medewerkers van verpleegafdeling Oost 2 van het Ommelander Ziekenhuis geven gehoor aan deze oproep en dragen het unieke rode Dress Red Day speldje van de Hartstichting om aandacht voor vrouwen en hart- en vaatzieken te vragen.

Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Signalen dat er iets mis is met hart zijn bij vrouwen vaak minder duidelijk dan bij mannen. Ze worden daardoor sneller over het hoofd gezien of niet op tijd herkend. Hierdoor overlijden nog te veel vrouwen onverwacht. Dat moet veranderen.

Onderzoek is nodig

Er is onderzoek nodig om kennis te vergaren over de verschillen in hart- en vaatziekten tussen mannen en vrouwen zodat de zorg voor vrouwen hierdoor verbetert. Doel is dat hart- en vaatziekten bij vrouwen net zo goed herkend en behandeld worden als bij mannen.

Meer informatie over Dress Red Day leest u op de website van de Hartstichting