UPDATE 15.00 uur: die verbinding tussen het noodaggregaat en de locatie Lucas van het Ommelander Ziekenhuis is weer hersteld. De afgelopen uren is hard gewerkt om nieuwe kabels te leggen en aan te sluiten. Na een test, die positief verliep is het ziekenhuis sinds 15.00 uur weer volledig in bedrijf.

Afbeelding van locatie Winschoten van het Ommelander Ziekenhuis

13.30 uur: Operaties uitgesteld

Vannacht hebben dieven de elektriciteitskabels van het noodaggregaat van de locatie Lucas van het Ommelander Ziekenhuis losgeknipt en gestolen. Als gevolg van de diefstal heeft het ziekenhuis tijdelijk geen beschikking over een noodaggregaat. Alle operaties die gepland waren in Winschoten zijn daarom uit voorzorg uitgesteld.

De veiligheid van de patiënten is niet in het geding. De reguliere elektriciteitsvoorziening is gewoon intact en voorziet het ziekenhuis van elektriciteit. De overige functies van het ziekenhuis draaien gewoon door.

Het is van belang tijdens operaties het gebruik van een noodaggregaat achter de hand te hebben. Indien de stroom uitvalt, zorgt een noodaggregaat ervoor dat de operatie toch gewoon door kan gaan. Nu er geen stroom van een noodaggregaat achter de hand is, zijn uit voorzorg de operaties uitgesteld.

Er wordt met man en macht gewerkt om de verbinding weer te herstellen. Dat zal naar verwachting deze middag nog het geval zijn. De patiënten die een afspraak hadden voor een operatie zijn inmiddels allemaal ingelicht. Met hen zijn nieuwe afspraken gemaakt. Zodra de verbindingen hersteld zijn zullen wij hierover berichten.