Eerder publiceerden wij het verhaal 'De impact van een huilende baby' van mevrouw G. Pop-Bloem. Mevrouw Pop vertelt over de professionele hulp die de babyconsulenten van het Ommelander Ziekenhuis Groningen haar boden, nadat twee van haar kinderen zich 'ontpopten' als baby's die veel huilden.

Eerder publiceerden wij het verhaal 'De impact van een huilende baby' van mevrouw G. Pop-Bloem. Mevrouw Pop vertelt over de professionele hulp die de babyconsulenten van het Ommelander Ziekenhuis Groningen haar boden, nadat twee van haar kinderen zich 'ontpopten' als baby's die veel huilden.

In vervolg hierop plaatsen wij deze maand aan aantal berichten online over ontwikkelingsgerichte zorg. Zorg die door de babyconsulenten wordt geboden op de polikliniek Kindergeneeskunde. Elles Dijkman en Lisanne Wesselink helpen ouders om te gaan met een onrustige baby en vertellen graag over deze specifieke zorg.

Verwijzing, voorlichting en contact

Voor een consult bij de kinderarts en de afdeling Ontwikkelingsgerichte zorg in het Ommelander Ziekenhuis Groningen, heb je een verwijzing nodig. De huisarts of de arts van het consultatiebureau kan je hierin voorzien.

Voorlichtingavond over baby’s

Een goede voorbereiding op de komst van je baby kan helpen om hem/haar direct na de bevalling beter te begrijpen. Het Ommelander Ziekenhuis organiseert meerdere malen per jaar een informatieavond over baby’s tot 1 jaar. Deze avonden gaan over de zorg, communicatie en behoeften van baby’s tot 1 jaar.De avonden zijn gratis en vrij toegankelijk.

Wij gunnen alle gezinnen in de regio een fijne babytijd. We zien jullie graag op één van onze avonden.

Meer informatie en folders over onder andere in het artikel beschreven problemen, kun je vinden op onze website www.ozg.nl

Lees ook het vorige onderwerp terug: ‘Waarom werkt deze specifieke zorg’.