Donderdag 19 februari organiseren de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG), Menzis en Zorgbelang Groningen een informatiebijeenkomst voor inwoners van gemeente Delfzijl. Deze bijeenkomst is de eerste in een serie. In maart en april worden voor inwoners van de gemeenten Oldambt, Appingedam, Eemsmond en Loppersum dezelfde bijeenkomsten georganiseerd.

Wij nodigen alle inwoners van de gemeente Delfzijl van harte uit voor deze bijeenkomst. Aanleiding voor de bijeenkomst is de verhuizing van de ziekenhuizen in Delfzijl en Winschoten. Beide ziekenhuizen verhuizen op termijn naar het nieuw te bouwen ziekenhuis in Scheemda. Veel inwoners hebben hierover vragen, zoals: Wat betekent dat voor ons? Wat gebeurt er tot aan de nieuwbouw? Welke zorg blijft achter? Hoe wordt de zorg georganiseerd? Wat is straks de rol van huisartsen?

Tijdens de bijeenkomst lichten de verschillende partijen kort hun eigen rol toe en beantwoorden zoveel mogelijk van uw vragen. U krijgt de mogelijkheid vragen te stellen aan de heer Albert Koeleman (voorzitter Raad van Bestuur OZG), mevrouw Ria Stegehuis (directeur Zorg Menzis),  de heer Edwin Klok (directeur Zorgbelang Groningen),  de heer Roland Riemersma (huisarts) en de heer Ronald Meijer (longarts)Als gast is aanwezig burgemeester Emme Groot van Delfzijl (onder voorbehoud).

Stel alvast uw vragen en meldt u aan

Indien u vooraf al vragen heeft verzoeken wij u die te melden via de mail bij Zorgbelang (werkplaats@zorgbelang-groningen.nl).  Wij zullen uw vraag dan meenemen in onze informatie. Wij horen ook graag van u hoe wij u het beste op de hoogte kunnen houden en of u actief mee wilt denken over de toekomst van de zorg in Noordoost-Groningen, want naast uw vragen zijn we ook geïnteresseerd in uw ideeën en suggesties.

Aanmelden:
In verband met de organisatie en het aantal beschikbare plaatsen, vragen we u om u aan te melden bij Zorgbelang Groningen via werkplaats@zorgbelang-groningen.nl, of telefonisch 050 – 571 39 99 (maandag tot en met donderdag van 10.00 - 16.00 uur). U kunt zich tot uiterlijk woensdag 18 februari aanmelden.

Waar, wanneer en programma

Datum:                Donderdagavond 19 februari 2015
Plaats:                 De Molenberg, Delfzijl
Tijd:                     19.30 – 21.00 uur (zaal open 19.15 uur)

Programma:

• 19.15 Ontvangst
  • 19.30 Welkomstwoord
  • 19.35 Sprekers aan het woord
  • 20.15 Vragen vanuit uit de zaal

Wij zien u graag 19 februari!