De 51-jarige S. (Steef) Bredeweg is geboren in Harderwijk en studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In het ziekenhuis De Weezenlanden en het Sophia Ziekenhuis in Zwolle rondde hij zijn opleiding tot sportarts af. Eerder was hij arts van het Nederlands Heren Volleybalteam, waarmee hij in 1996 goud behaalde tijdens de Olympische Spelen van Atlanta.

Onderzoek

Qua onderzoek houdt hij zich o.a. bezig met hardlopen, hardloopblessures en technologische ontwikkelingen in de hardloopsport. Dit mondde in 2014 uit in het proefschrift ‘Running related injuries.’ Hij zal zich, naast de klachten van het houdings- en bewegingsapparaat ook gaan inzetten voor ‘Bewegen als medicijn' bij patiënten met een chronische ziekte of aandoening. In het UMCG ontwikkelt hij samen met de Revalidatiegeneeskunde het zorgpad  ‘Bewegen bij kanker’.

Chef de clinique UMCG

De heer Bredeweg is, naast zijn werkzaamheden in de OZG, werkzaam bij het Sport Medisch Centrum (SMC) van het UMCG, als chef de clinique. Tevens is hij opleider Sportgeneeskunde en voorzitter van het Concilium Sportgeneeskunde.

Patiënten kunnen via de huisarts worden doorverwezen naar de vakgroep Orthopedie/Chirurgie van de OZG, waaronder de sportarts valt.