Aanstaande zaterdag (18 juni) komt een item over de samenwerking van het Ommelander Ziekenhuis Groningen met Borstkankervereniging Nederland in het SBS programma SamenSterk. De samenwerking betreft de patiëntparticipatietool Ben je Bewust (B-bewust). Borstkankervereniging Nederland en het Ommelander Ziekenhuis Groningen werken samen met één doel; voorlichting op maat en patiëntgerichte zorg.

Borstkanker is iets wat je overkomt en waar je ongewild mee geconfronteerd wordt. Het helpt als je voor en tijdens de behandeling regelmatig stil staat bij wat je wensen, zorgen of vragen zijn. Borstkankervereniging Nederland ondersteunt patiënten tijdens hierbij en werkt samen met het Ommelander Ziekenhuis Groningen met als doel de zorg nog patiëntgerichter te maken.

B- bewust is een online vragenhulpmiddel dat samen met patiënten en zorgverleners is ontwikkeld.  De vragenlijst helpt patiënten om gesprekken voor te bereiden en te motiveren om voorkeuren, zorgen en vragen in te brengen in gesprekken met de zorgverleners/experts. Zo worden de vragen en onderwerpen op een rijtje gezet die relevant kunnen zijn tijdens je behandeling voor borstkanker.

In het programma vertellen Maaike Schuurman (projectleider BVN), David de Vries (Chirurg Ommelander Ziekenhuis) en Bernadette Schuurman (ervaringsdeskundige Ommelander Ziekenhuis) over hun ervaringen met B-bewust.

Uitzending: zaterdag 18 juni om 16.30 uur te zien in Samen Sterk bij SBS

De uitzending van de herhaling zal plaatsvinden op zondag 19 juni om 11.00 uur bij SBS6.