Het Ommelander Ziekenhuis Groningen ontvangt voor de zesde keer op rij het roze lintje van de Borstkankervereniging Nederland (BVN). Het lintje geldt als kwaliteitskeurmerk, waarmee het Ommelander Ziekenhuis voldoet aan alle basiseisen die de BVN stelt aan goede borstkankerzorg.

Het roze lintje wordt binnenkort binnen het Ommelander Ziekenhuis uitgereikt door de BVN. Het lintje is een initiatief van de landelijke Monitor Borstkankerzorg. De Monitor laat zien hoe de borstkankerzorg in ziekenhuizen is georganiseerd. In de Monitor zijn de ziekenhuizen die voldoen aan deze criteria met een lintje gemarkeerd. De monitor combineert feitelijke ziekenhuisinformatie met patiëntenervaringen. Hierdoor kunnen patiënten een goede keuze maken voor het ziekenhuis waar zij behandeld willen worden.

Monitor Borstkankerzorg

De Monitor Borstkankerzorg is ontwikkeld door Borstkankervereniging Nederland en Mediquest, met medewerking van Stichting Pink Ribbon, Stichting Miletus en de ziekenhuizen.