Het Ommelander Ziekenhuis Groningen heeft per 17 december 2015 een nieuwe Raad van Commissarissen. De nieuwe leden van de raad zijn in functie getreden nadat eind december het Ommelander Ziekenhuis statutair is omgevormd tot een zelfstandige dochter van het UMCG.

De voorzitter van de Raad van Commissarissen is dhr. Albert de Jonge. Hij was tot de omvorming al voorzitter van de Raad van Toezicht van het Ommelander Ziekenhuis.

De overige leden van de Raad van Commissarissen zijn:

• Dhr. Henk Bakker, vicevoorzitter

Henk Bakker is voorzitter van de Raad van Bestuur van Koninklijke Kentalis. Daarnaast is hij actief als voorzitter van de beroepsorganisatie V&VN en als toezichthouder elders.

• Mw. Astrid Berendsen

Astrid Berendsen is voorzitter van het College van Bestuur van Onderwijsgroep Noord. Daarnaast is zij actief als toezichthouder elders.

• Dhr. Jan Kruijer

Jan Kruijer is directeur bedrijfsvoering bij woningcorporatie WoonFriesland. Daarnaast is hij actief als adviseur en toezichthouder, onder meer bij het ziekenhuis in Hardenberg.