Hoe werkt de zorg in Noord-Oost Groningen nu en in de toekomst? Die vraag stond maandag 30 mei centraal tijdens een drukbezochte bijeenkomst voor inwoners van Appingedam en Delfzijl in Theater en congrescentrum De Molenberg. "Het was een goede avond. We hebben serieuze vragen gesteld en er is ook serieus met ons over gesproken," zo vatte één van de aanwezigen de avond samen.

Inwoners van Delfzijl en Appingedam zien steeds meer dat de zorg in hun regio verandert. Zo heeft de gemeente een steeds grotere rol, wordt er in Scheemda een nieuw ziekenhuis gebouwd en werken huisartsen in Delfzijl en Appingedam meer samen met andere zorgverleners.

Al die veranderingen roepen soms ook vragen op. Daarom organiseerden de gemeenten Appingedam en Delfzijl, het Ommelander Ziekenhuis Groningen, Zorgbelang Groningen en Menzis een informatieavond. Inwoners van beide gemeenten werden in Theater en congrescentrum de Molenberg in Delfzijl bijgepraat over en betrokken bij actuele en toekomstige ontwikkelingen in de zorg. Dat dit thema erg leeft, werd vooraf al snel duidelijk. Er meldden zich veel meer mensen aan voor de bijeenkomst dan de beschikbare 150 plaatsen. Binnen een paar dagen was de gratis bijeenkomst volgeboekt.

De samenvatting van de gehele bijeenkomst en van alle deelsessies is hieronder te downloaden en wordt ook gepubliceerd op www.menzis.nl/groningen

Verslag Delfzijl 30 mei 2016.pdf