Op 17 december 2015 heeft de rechtbank Noord-Nederland goedkeuring gegeven aan de omzetting van de Stichting Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) in een besloten vennootschap (bv).

Vanmiddag tekenden de OZG en het UMCG bij de notaris voor de overdracht van de OZG aan het UMCG. Op de foto zet Albert Koeleman, in het bijzijn van notaris Ate Bijlsma, zijn handtekening.

Hiermee is de overname van de OZG door het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) een feit. De OZG is vanaf nu een zelfstandige dochter van het UMCG met een eigen Raad van Bestuur en een eigen Raad van Commissarissen en draagt de nieuwe naam ‘Ommelander Ziekenhuis Groningen’.