Afgelopen vrijdag (29-01) ontving het Ommelander Ziekenhuis medewerkers, externe relaties en omwonenden op de bouwlocatie voor het nieuwe ziekenhuis in Scheemda.

(Foto's van Pjotr Wiese, zie ook www.beamen.nl)

Terwijl de werkzaamheden op het bouwterrein gewoon doorgingen, konden de circa 450 aanwezigen op symbolische wijze hun steentje bijdragen aan de start van de bouw: op een houtblokje schreven zij hun wens voor het ziekenhuis en de zorg in de regio en legden deze vervolgens op de maquette van het nieuwe gebouw. Dagvoorzitter Arno van der Heyden stond daarnaast samen met een aantal genodigden, waaronder de bestuursvoorzitters van het UMCG en Menzis en burgemeester Pieter Smit van gemeente Oldambt, stil bij de nieuwbouw voor het Ommelander Ziekenhuis en de zorg in Noord- en Oost- Groningen. Bij vertrek kregen de gasten als dank voor hun aanwezigheid een legpuzzel van het nieuwe ziekenhuis mee.

Terugkijkend een geslaagd, mooi en feestelijk begin van de bouw van het ziekenhuis in Scheemda!