De directeur van Delfsail 2016, Cor Boots, opende zaterdag 28 mei de nieuwe expositie in het Ommelander Ziekenhuis Groningen, locatie Delfzicht. De expositie heet ‘Delfsail expositie’ en toont werken van bekende maritieme kunstenaars uit Groningen en Friesland. De expositie is daarna van 30 mei tot en met 1 juli gratis te bezichtigen op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.

Foto's o.a. door Rene Battjes

Maar liefst twaalf bekende maritieme kunstenaars exposeren in het Ommelander Ziekenhuis. In de wandelgangen van de poliklinieken en de hal van locatie Delfzicht (Delfzijl) vindt u schilderijen waarmee de schoonheid van het Wad en de scheepvaart getoond wordt. Ook vindt u diverse gedichten over de zee en scheepvaart in locatie Delfzicht, veelal te lezen op de silhouetten van zeilschepen.

Een expositie met diverse onderwerpen

De expositie is ingedeeld in diverse onderwerpen die te maken hebben met Delfsail, namelijk Tall Ships, Havengezicht en binnenvaart, de Wadden, Zeegezichten en Bruine vaart en pleziervaart.

De 12 bekende maritieme kunstschilders uit Groningen en Friesland die exposeren zijn Coob Zeeman, Marco Käller, Antje van der Werf, Geurt Busser, Minne Onnes, Antje Sonnenschein, Albert van der Ploeg, Siert Bos, Anke Slooff, Tom Beijl, Rein de Vries en Nanny ter Wiel.