De brandweer van Delfzijl is maandagavond om 20.35 uur kort in actie geweest na brandalarm op de locatie Delfzicht van de Ommelander Ziekenhuis Groep in Delfzijl.

Door een gesmolten dimmer in een ruimte van de sterilisatieafdeling, waar instrumenten voorbereid worden om gesteriliseerd te worden, is kortsluiting ontstaan. Dit zorgde voor rookontwikkeling, waardoor het brandalarm afging. De brandweer was snel ter plaatse.

Na verwijdering van de dimmer was de situatie weer snel onder controle en is de brandweer weer vertrokken. De aanwezige patiënten op de locatie hebben geen hinder ondervonden van het incident.