Onderstaande maatregelen gelden voor het Ommelander Ziekenhuis ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus. Wij realiseren ons dat dit geen fijne maatregelen zijn, maar wij zijn er tegelijkertijd van overtuigd dat deze maatregelen op dit moment noodzakelijk zijn om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk in te dammen. We vragen om uw begrip.

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken hanteren we een aangepaste bezoekersregeling. ×

Ten aanzien van het bezoek gelden nu de volgende regels:

• We vragen alle bezoekers met klachten als verkoudheid, benauwdheid, hoesten of koorts om het ziekenhuis niet te betreden.
  • Op de dagbehandeling is bezoek niet langer toegestaan.
  • Eén persoon per patiënt per dag en alleen tussen 17.00 - 19.00 uur (aangepast bezoekuur).
  • Meldt u zich bij de hoofdingang van het ziekenhuis.
  • Uw temperatuur wordt gemeten is deze hoger dan of gelijk aan 38.0 graden dan krijgt u geen toegang tot het ziekenhuis.
  • Tijdens het bezoekmoment mag u de kamer niet verlaten.
  • Na afloop van het bezoekmoment moet u direct het ziekenhuis verlaten.
  • Als u een bezoeker naar het ziekenhuis heeft gebracht (bijvoorbeeld omdat hij of zij geen eigen vervoer heeft), vragen we u het ziekenhuis vervolgens weer te verlaten. Helaas kunt u niet wachten in ons ziekenhuis.
  • Er mag één begeleider (zonder gezondheidsklachten) mee met een patiënt op de SEH. Dit mag alleen als de patiënt via ‘SEH 2 niet corona’ binnen komt. Er mag geen bezoeker met de patiënt mee als de patiënt via ‘SEH 1 corona’ binnen moet komen.
  • Heeft u een afspraak op de polikliniek? Er mag dan één persoon met u mee. Deze persoon mag geen gezondheidsklachten hebben.

Daarnaast heeft de patiëntenzorg in alle gevallen voorrang. Dit kan betekenen dat de verpleging uw bezoek vraagt om de kamer en het ziekenhuis te verlaten, om de benodigde zorg te verlenen.

Afdelingen met afwijkende bezoekersregeling

• Kinderafdeling
  • Kraamafdeling
  • Intensive Care

Kinderafdeling

In verband met het coronavirus hanteren we een aangepaste bezoekersregeling op de kinderafdeling:

• Overdag en ’s avonds mogen twee ouders bij het kind aanwezig zijn. Zij mogen gezamenlijk bij het kind zijn.
  • ’s Nachts mag er één ouder bij het kind blijven slapen.
  • Verder mag er geen bezoek komen.
  • Ouders mogen het ziekenhuis niet betreden als zij klachten hebben als verkoudheid, benauwdheid, hoesten of koorts.

De contactpersoon van de patiënt kan voor vragen altijd contact opnemen met de verpleegkundige op telefoonnummer: 088 - 566 2190.

Kraamafdeling

In verband met het coronavirus hanteren we een aangepaste bezoekersregeling op de kraamafdeling:

• De partner van de kraamvrouw mag 24/7 op bezoek komen. Overig bezoek is niet  toegestaan.
  • Alle kraamvrouwen worden zodra dit medisch gezien kan ontslagen.
  • Als de baby op de kinderafdeling wordt opgenomen mag de kraamvrouw niet ’s nachts bij de baby blijven slapen.
  • Partner mag het ziekenhuis niet betreden als zij klachten hebben als verkoudheid,
    benauwdheid, hoesten of koorts.

De contactpersoon van de patiënt kan voor vragen altijd contact opnemen met de verpleegkundige op telefoonnummer: 088 – 066 1000. Gezien onze drukke ochtendwerkzaamheden vragen wij u vriendelijk om indien mogelijk niet te bellen tussen 7.00 en 9.30 uur.

Intensive Care

Op de IC is geen bezoek toegestaan (tenzij dit wordt toegestaan door de behandelend arts).

Algemeen op alle afdelingen

Cadeaus voor de patiënt
Helaas kunnen wij in verband met een verhoogde infectiekans geen bloemen, planten en fruitschalen toestaan op de afdelingen.

Gratis wifi

We kunnen ons goed voorstellen dat het vervelend is om weinig contact met naasten te kunnen hebben. Wellicht biedt WhatsApp, videobellen of skypen u een uitkomst. De patiënt heeft gratis wifi (draadloos internet) in het ziekenhuis.

Afspraak in het ziekenhuis

Heeft u een afspraak in het ziekenhuis gepland staan? Voorlopig gaan de meeste van onze geplande afspraken niet door. Lees hier meer.

Heeft u vragen?

Wij verzoeken u dringend om ons niet gelijk zelf te bellen, maar kijk eerst in de veelgestelde vragen  om een antwoord op uw vraag te vinden. Onze medewerkers zijn op dit moment druk bezig om patiënten met geplande afspraken af te bellen. Bovendien kunnen zij u vaak niet meer vertellen dan de informatie die op deze pagina staat. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden en kan uw vraag echt niet wachten, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen. We vinden het vervelend dat we u niet van dienst kunnen zijn zoals u van ons gewend bent, maar onder de huidige uitzonderlijke omstandigheden is dat helaas niet mogelijk.

Alle informatie over het coronavirus in het Ommelander Ziekenhuis leest u via https://www.ommelanderziekenhuis.nl/corona.

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback