Van der Valk Hotel Assen, Balkenweg 1, 9405 CC Assen

Publiekslezing over prostaatkanker

De meest voorkomende vorm van kanker bij mannen boven de 45.

November is movember! Dé maand waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man in het algemeen. Prostaatcentrum Noord Nederland (pcnn.nl) besteedt op 17 november specifiek aandacht aan prostaatkanker met een publiekslezing voor patiënten en overige geïnteresseerden.

‘Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen ouder dan 45 jaar. Daarom vinden we het belangrijk om informatie te geven over prostaatkanker, het stellen van een tijdige diagnose en de behandelingsmogelijkheden’, aldus de coördinatoren van het PCNN, Janet Boertien (Treant) en Sisca van Renen-Bolier (UMCG).

Tijdens de publiekslezing komen onderwerpen aan bod zoals: Wanneer en waarom wordt er PSA geprikt? Hoe werkt de RALP (robot-geassisteerde verwijdering van de prostaat)? Wat zijn bestralingsmogelijkheden? Wat zijn nieuwe behandelingen bij uitgezaaide prostaatkanker?

ProstaatKankerStichting, de patiëntenorganisatie voor mannen met prostaatkanker en hun naasten, is op deze avond aanwezig met een informatiestand over prostaatkanker.

Prostaatcentrum Noord Nederland is een samenwerkingsverband tussen Treant Zorggroep, UMCG, het Ommelander Ziekenhuis Groningen, de Saxenburgh Groep Hardenberg en het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). Alle patiënten die bij deze ziekenhuizen komen vanwege prostaatkanker, worden in het multidisciplinair overleg besproken om zo tot de beste behandeling voor de patiënt te komen.

U kunt zich via deze link aanmelden voor de lezing.

Voor uw veiligheid en gezondheid volgen we de richtlijnen op van het RIVM. Dit betekent dat u voor deze bijeenkomst een geldig coronatoegangsbewijs nodig heeft.

Agendaoverzicht