Pastorieweg 1, Scheemda

Informatiebijeenkomst over (slaap)apneu

Samen met de ApneuVereniging houden wij in het restaurant (1e etage, route 62) van het ziekenhuis een voorlichtingsavond over (slaap)apneu.

Samen met de ApneuVereniging houden wij op donderdag 12 december in het restaurant van het ziekenhuis een voorlichtingsavond over (slaap)apneu. De lezing begint om 19.30 uur (inloop 19.00 uur) en eindigt rond 21.30 uur. Mensen met apneu hebben een ademstilstand tijdens hun slaap. Tijdens deze avond komen o.a. klachten, risicofactoren en de verschillende behandelmogelijkheden van apneu aan de orde. Uw partner en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom.

Klachten

Bij apneu blokkeren verslapte spieren de adem-weg tijdens de slaap. Het (langdurig) stokken van de ademhaling kan tot ernstige gezondheidsklachten leiden. OSAS (Obstructief Slaap Apneu Syndroom) begint vaak met vage klachten. Patiënten zijn snel vermoeid, prikkelbaar en voelen zich niet lekker. Overdag vallen ze snel in slaap en ook concentratieverlies behoort tot de symptomen. De klachten kunnen uitmonden in hoge bloeddruk en hartritmestoornissen. Daarom is het heel belangrijk om OSAS-klachten vroegtijdig te herkennen en te behandelen.

19.00 uur:       inloop met koffie/thee
19.30 uur:       openingswoord door mevrouw J. Stapert, coördinator Apneuvereniging
19.35 uur:       ‘Slaap en (niet ademhaling gerelateerde) slaapstoornissen’ door mevr. A. Bartels, neuroloog
                       Ommelander Ziekenhuis Groningen
20.15 uur:       pauze
20.40 uur:       ‘De werking van de neus’ door mevrouw J. Dun, KNO-arts Ommelander Ziekenhuis Groningen
21.00 uur:       ‘Het kaakgewricht en klachten tijdens MRA-therapie’ door de heer W. Alberts, manueel therapeut
                       Prenger&Hoekman
21.30 uur:       vragen en afsluiting

Aanmelden

Uw partner en andere belangstellenden zijn uiteraard ook van harte welkom. U kunt zich voor deze bijeenkomst bij voorkeur aanmelden op de website: www.apneuvereniging.nl. (home pagina - regiobijeenkomsten) of een mail sturen naar stapert@apneuvereniging.nl of bellen 06-22462023.

Agendaoverzicht