Over deze site

Welkom op de website van het Ommelander Ziekenhuis Groningen. Op deze pagina informeren wij u over de structuur van deze site en hoe u snel bij uw informatie terecht komt.

De homepage, 5 hoofdingangen

Op de homepage staan 5 hoofdingangen voor onze belangrijkste doelgroepen:

  • bent u patiënt, dan klikt u op 'patiënten'
  • bent u bezoeker, dan vindt u onder de knop 'bezoekers' de informatie die u zoekt
  • kinderen en ouders komen via een link terecht op onze speciale kindersite
  • wilt u bij ons werken, dan kunt u op de knop 'werken & leren' klikken
  • algemene informatie over de organisatie vindt u onder 'over ons'

Overige informatie op de homepage

Naast de hoofdingangen, vindt u op de homepage het laatste nieuws, de agenda, contactinformatie en route-informatie.

Bovenin het scherm vindt u de knop 'Afspraak maken'. Dat is de ingang naar het zorgportaal. U kunt daar via de website een afspraak maken.

We bieden ook informatie aan die voor huisartsen nuttig is. Zij klikken op de knop 'Voor huisartsen'

Informatie per doelgroep

Onder de ‘hoofdingangen’ vindt u de informatiepagina’s die voor die doelgroep interessant is.

Een voorbeeld:
Bent u patiënt en moet u naar ons ziekenhuis, dan klikt u op ‘Patiënten' op de homepage. Er verschijnt een pagina met daarop de onderwerpen die in dit deel van de website staan.
Moet u bijvoorbeeld naar de cardioloog, dan kunt u op 'afdelingen en specialismen' klikken en het specialisme 'cardiologie' kiezen. U leest dan alle informatie die u nodig hebt over dit specialisme. U kunt alvast bekijken wie uw specialist is en u kunt lezen over mogelijke behandelingen die u kunt ondergaan.
Ook vindt u informatie over wat er gebeurd als u moet worden opgenomen in ons ziekenhuis, van welke voorzieningen u gebruik kunt maken en nog informatie die voor u wellicht interessant is. 

Zoektips

  • U kunt de informatie vinden door één van de hoofdingangen te kiezen en van daaruit de onderwerpen te bekijken.
  • Bovenin het scherm ziet u de mogelijkheid om een zoekterm op te geven. U krijgt dan een lijst met mogelijke pagina’s waar uw zoekterm voorkomt.
  • Onderaan iedere pagina is de sitemap te raadplegen. Dat is een opsomming van alle pagina’s die op de website staan en geeft u snel een compleet overzicht.
  • Op de verschillende pagina’s staan links en rechts linkjes naar andere relevante informatie.

Schaalbaarheid

Als u de lettergrootte van de website te klein of te groot vindt, kunt u deze naar wens aanpassen. Rechtsboven in het scherm ziet u ‘aaA’ . Daarmee kunt u de grootte van de letters bepalen. U heeft drie mogelijkheden: klein, middelgroot en groot. Wilt u kleine letters, dan kiest u de linker ‘a’, wilt u middelgrote letters, dan kiest u de middelste ‘a’ en voor grote letters kiest u de rechter ‘A’.

Ideeën ter verbetering

Wij hebben zo goed mogelijk nagedacht en met vertegenwoordigers van onze doelgroepen gesproken over de structurering van de informatie. Wij staan echter open voor suggesties ter verbetering en nodigen u uit om met ideeën te komen.

U kunt daarvoor een reactieformulier invullen.

Dank u wel alvast.