Bent u een inwoner van Veendam en heeft u klachten op het gebied van orthopedie? Orthopedie is gericht op aandoeningen die te maken hebben met het bewegingsapparaat. Denk bijvoorbeeld aan een pijnlijke knie of schouder, of klachten aan de rug of de nek. U kunt bij ons in het Ommelander Ziekenhuis terecht voor de behandeling hiervan. Heeft u klachten op orthopedisch gebied, ga dan eerst langs bij uw huisarts in Veendam. Deze kan u doorverwijzen naar de polikliniek Orthopedie in ons ziekenhuis.

Orthopedie, wat is dat?

Orthopedie is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met het behandelen van aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat. Hierbij horen bijvoorbeeld botten en gewrichten, maar ook kapsels, banden, spieren, pezen, zenuwen en bloedvaten. Aandoeningen aan het bewegingsapparaat kunnen erg vervelend zijn en uw dagelijks leven negatief beïnvloeden. Deze klachten zijn soms chronisch en soms acuut.

Voorbeelden van orthopedische aandoeningen zijn:

  • Slijtage of artrose van de knie of de heup;
  • Aandoeningen aan de schouder;
  • Klachten aan de rug of nek;
  • Botbreuken;
  • Gescheurde pezen of banden;
  • Sportgerelateerd letsel.

Orthopedie in het Ommelander Ziekenhuis

Een huisarts kan u doorverwijzen naar onze polikliniek Orthopedie als u in Veendam of omgeving woont. Eén van onze orthopeden bespreekt vervolgens uw klachten met u. Ook verricht hij of zij, als dat nodig is, lichamelijk onderzoek. Hieraan kan nog een vervolg worden gegeven met een aanvullend onderzoek, zoals een röntgenfoto op de afdeling Medische Beeldvorming of een kijkonderzoek.

Is de oorzaak die ten grondslag ligt aan uw klachten duidelijk, dan bespreekt de orthopeed de behandelopties die mogelijk zijn. Dit kan bijvoorbeeld gaan om medicijnen of ontstekingsremmers, maar ook om een operatie. Dit hangt allemaal af van de aard van uw klachten. Dit geldt ook voor hoe vaak u in totaal terug moet komen naar de polikliniek. Het kan zijn dat u voor uw aandoening een hulpmiddel nodig heeft, zoals een brace, spalk of korset. Hiervoor kunt u terecht bij OIM Orthopedie.

Wachttijden bij de polikliniek Orthopedie

De wachttijden in het Ommelander Ziekenhuis zijn relatief kort. De actuele wachttijden voor de polikliniek Orthopedie vindt u op deze pagina: https://www.ommelanderziekenhuis.nl/een-behandeling/wachttijden

Knieprothese of heupprothese

Heeft u voor uw behandeling een nieuwe knie of heup nodig? U kunt bij ons terecht voor een knieprothese of heupprothese. Is uw operatie afgerond, dan mag u al snel weer naar huis in Veendam. Meteen weer bewegen is namelijk erg belangrijk voor het herstel. Om goed geïnformeerd te zijn over het behandeltraject, nodigen we u graag uit voor een voorlichting.

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback