Bent u woonachtig in de regio Delfzijl en heeft u last van klachten of aandoeningen op orthopedisch gebied? Bijvoorbeeld pijn aan uw knie, heup of schouder? Wij ontvangen u graag in het Ommelander Ziekenhuis voor een behandeling van aandoeningen aan het ‘bewegingsapparaat,’ zoals we orthopedische aandoeningen ook wel noemen. Het kan zijn dat hier een operatie bij nodig is, maar dat is lang niet altijd het geval. Heeft u klachten op het gebied van orthopedie, bezoek dan altijd eerst uw huisarts in Delfzijl. Deze kan u doorverwijzen naar onze polikliniek Orthopedie.

Wat is orthopedie?

In de orthopedie behandelen we aandoeningen van het zogenaamde steun- en bewegingsapparaat. Hierbij hebben we het over botten en gewrichten, maar ook uw banden, kapsels, spieren, pezen en alle zenuwen en bloedvaten die daarbij horen. Klachten aan het steun- en bewegingsapparaat kunnen veel impact hebben op uw dagelijks leven, of ze nu chronisch of acuut zijn.

Enkele veel voorkomende klachten zijn:

  • Botbreuken;
  • Gescheurde banden of pezen;
  • Slijtage/artrose van de heup of de knie;
  • Schouderaandoeningen;
  • Rug- of nekklachten;
  • Sportletsel.

Polikliniek Orthopedie in het Ommelander Ziekenhuis

Woont u in de regio Delfzijl, dan kan uw huisarts een doorverwijzing regelen naar onze polikliniek Orthopedie in Scheemda. De orthopeed zal dan uw klachten met u bespreken en lichamelijk onderzoek verrichten. Indien nodig volgt er hierna een aanvullend onderzoek. Dit kan een kijkonderzoek zijn, of een röntgenfoto op de afdeling Medische Beeldvorming.

Heeft de orthopeed de oorzaak van uw klachten vastgesteld, dan bespreekt hij samen met u de mogelijke behandelopties. Wat deze zijn, hangt af van hoe de klachten er precies uitzien. Mogelijke behandelingen zijn medicijnen of ontstekingsremmers, of een operatie. De orthopeed vertelt u ook hoe vaak u terug moet komen naar de polikliniek Orthopedie. Dit is afhankelijk van het behandeltraject.

Wachttijden bij de polikliniek Orthopedie

De wachttijden in ons ziekenhuis zijn relatief kort. De actuele wachttijden voor de polikliniek Orthopedie vindt u op deze pagina: https://www.ommelanderziekenhuis.nl/een-behandeling/wachttijden

Knie- of heupprothese in Delfzijl

Heeft u een nieuwe knie of heup nodig en woont u in of in de omgeving Delfzijl? Op onze afdeling Orthopedie zijn we gespecialiseerd in het aanbrengen van knie- en heupprotheses. Na de operatie mag u gauw weer naar huis, want het is belangrijk dat u direct na de operatie weer gaat bewegen. We nodigen u graag uit voor een voorlichting, zodat u goed bent geïnformeerd over het behandeltraject.

Ons servicepunt in Delfzijl

In Delfzijl bevindt zich ook een servicepunt van het Ommelander Ziekenhuis. Als inwoner van de regio Delfzijl kunt u hier terecht voor medische zorg. Het servicepunt is gelegen in het Gezondheidsplein Molenberg. Er vinden verschillende spreekuren plaats; vanaf september 2022 ook op het gebied van orthopedie. In het servicepunt is de samenwerking met andere partijen gericht op het delen van kennis en kunde, zodat inwoners kunnen rekenen op goede zorg dichtbij.

Klik hier voor de routebeschrijving naar ons servicepunt in Delfzijl.

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback