Hoe kunt u inloggen?

Wilt u inloggen in Mijn Ommelander? Klik dan op de knop 'Inloggen' bovenin deze websitepagina.

Log in via DigiD

Om veilig in te loggen heeft u nodig:

  • een computer, tablet of smartphone met internetverbinding;
  • een telefoonnummer (vast of mobiel);
  • een geldig DigiD met extra sms-controle, of de DigiD-app.

Om Mijn Ommelander te kunnen gebruiken, moet u over een DigiD met sms-functie of de DigiD app beschikken. Dit is veiliger in gebruik. Heeft u geen DigiD met sms-functie of de DigiD-app? Op www.digid.nl kunt u uw DigiD-gegevens bekijken en uitbreiden. Daar leest u ook meer over het gebruik van de DigiD app. Let op: het duurt een aantal werkdagen voordat de aanvraag voor een DigiD en extra sms-controle is verwerkt.

Op deze website staan een aantal instructievideo's over het inloggen met DigiD.

Wat gebeurt er als ik voor het eerst inlog op Mijn Ommelander?

Als u voor het eerst inlogt op Mijn Ommelander, dan doet u dit via DigiD met extra sms-controle of met de DigiD-app. Na het invoeren van de gegevens volgt er eerst een gegevenscontrole. Controleer de gegevens in het scherm, vul aan of wijzig waar nodig en klik op 'Volgende'. In de laatste stap verklaart u de gegevens naar waarheid te hebben ingevuld en gaat u akkoord met de algemene voorwaarden. 

Na het doorlopen van de gegevenscontrole komt u op de startpagina van het patiëntenportaal. Daarnaast wordt er een e-mail naar het opgegeven e-mailadres verstuurd met het verzoek om de registratie te voltooien door op akkoord te klikken in de e-mail. Het kan voorkomen dat de verificatiemail in de mag met ongewenste post terechtkomt. Heeft u de verificatiemail niet ontvangen? Dan kunt u een nieuwe verificatiemail aanvragen onder het kopje 'Mijn gegevens' nadat u bent ingelogd. Onder 'Persoonlijke gegevens' ziet u dan het volgende staan:Verschijnt de gegevenscontrole niet als u voor het eerst inlogt? Klik dan op 'Menu' linksboven, klik vervolgens op de onderste Mijn Ommelander en dan op het woord 'Gegevenscontrole'. De gegevenscontrole zoals hierboven beschreven start dan alsnog. 

Wilt u inloggen voor een kind jonger dan 16 jaar? Dan moet er eerst toestemming worden gegeven en vastgelegd bij de balie in de centrale hal in het ziekenhuis. Bij de veelgestelde vragen onder het kopje 'Hebben kinderen ook toegang tot Mijn Ommelander?' leest u hier meer over.

Vragen over inloggen?

Lukt het u niet om in te loggen op Mijn Ommelander? In onze veelgestelde vragen vindt u antwoorden en oplossingen voor vragen en problemen die vaker voorkomen. Komt u er nog niet uit? Neem dan contact met ons op


Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback