LET OP!!

!! In de periode 13 mei - 13 juni voert de overheid een update uit van de beveiligingssoftware van de DigiD - website om deze website voor u nog veiliger te maken In deze periode kunt u als u wilt inloggen op Mijn Ommelander via DigiD, de volgende melding krijgen: "U kunt niet inloggen" en  "Update uw software". Deze melding betekent dat u een verouderd besturingssysteem gebruikt. Daardoor kunt u de website DigiD niet meer bereiken en kunt u dus ook niet inloggen op MIjn Ommelander. U moet eerst een update uitvoeren.    

Om in te kunnen loggen met uw DigiD moet u minimaal beschikken over één van de volgende besturingssystemen:
  - uw computer:  Windows 7 / 8.1  OF Windows 10  OF  OSX 10.9.4 of hoger
  - uw mobiele apparaat: iOS 7 of hoger  OF Android 6 of hoger
Daarnaast moet u uw browser updaten naar de meest recente versie. 

Om te controleren of uw besturingssysteem en browser voldoen aan de minimale eisen gaat u naar de volgende website: https://test.g3-ev.pkioverheid.nl/

Update uw besturingssysteem en ook uw browser naar de meest recente versie. Raadpleeg de handleiding of de helpfunctie van uw besturingssysteem en browser om de update uit te voeren. Of log in met een ander apparaat dat wel over het juiste besturingssysteem en browser beschikt.

Vragen?
Heeft u vragen of opmerkingen? Dan kunt u contact op nemen met servicedesk Logius van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Deze is te bereiken op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 0900 555 4555 (10 ct/m) of via het contactformulier op logius.nl/contact.

DigiD logo Inloggen met DigiD


Als patiënt van het Ommelander Ziekenhuis Groningen* heeft u toegang tot Mijn Ommelander. Een persoonlijke online omgeving die u veilig inzicht geeft in uw medische gegevens.

In Mijn Ommelander kunt u:

  • uw afspraken in het ziekenhuis bekijken;
  • delen van uw medisch dossier bekijken, zoals uitslagen van onderzoeken of (verwijs)brieven tussen zorgverleners (Mijn Ommelander toont data vanaf 1 oktober 2017);
  • uw persoonlijke gegevens bekijken en deels wijzigen;
  • gebruikmaken van online zorg.

Voordat u uw medisch dossier gaat bekijken, is het goed om u te realiseren dat er vervelende of onverwachte uitslagen bij kunnen zijn. Het kan ook zijn dat de resultaten nog moeten worden besproken. Heeft u hier vragen over? Stel ze aan uw zorgverlener bij uw volgende afspraak.

Log in via DigiD

Om veilig in te loggen heeft u nodig:

  • een computer, tablet of smartphone met internetverbinding;
  • een telefoonnummer (vast of mobiel);
  • een geldig DigiD met extra sms-controle, of de DigiD-app.

Om Mijn Ommelander te kunnen gebruiken, moet u over een DigiD met sms-functie of de DigiD app beschikken. Dit is veiliger in gebruik. Heeft u geen DigiD met sms-functie of de DigiD-app? Op www.digid.nl kunt u uw DigiD-gegevens bekijken en uitbreiden. Daar leest u ook meer over het gebruik van de DigiD app. Let op: het duurt een aantal werkdagen voordat de aanvraag voor een DigiD en extra sms-controle is verwerkt.

Met een te oude browser inloggen (o.a. Internet Explorer) zorgt ervoor dat u soms foutmeldingen in Mijn Ommelander krijgt. Of u kunt niet al uw gegevens zien. U heeft de beste gebruikerservaring als u gebruik maakt van één van de volgende browsers. Wij raden u voor de meest optimale gebruikerservaring Google Chrome aan: 

Ga voor vragen over DigiD naar de website van DigiD.

* Mijn Ommelander is op dit moment beschikbaar voor patiënten van het Ommelander Ziekenhuis Groningen van 16 jaar en ouder. Op een later moment wordt het ook mogelijk om met een jongere leeftijd of als gemachtigde voor een andere patiënt in te loggen.