Met deze folder willen we u vertrouwd maken met de gang van zaken rond de Acute Opname Afdeling (AOA). U kunt de afdeling bereiken door vanaf de hoofdingang van het Ommelander Ziekenhuis Groningen route 43 te volgen.

Uw familielid is opgenomen op de ‘Acute Opname Afdeling’ omdat snelle aanvullende diagnostiek noodzakelijk is. Dit kan via monitorbewaking en/of onderzoek(en). De opname op de AOA duurt maximaal 48 uur.
In deze periode krijgt uw familielid zijn diagnose, wordt het behandelplan opgesteld en wordt de behandeling gestart. Daarna besluit de arts of uw familielid naar huis gaat of voor verdere behandeling of onderzoek wordt opgenomen in de kliniek.

De bezoektijden op de AOA zijn dagelijks van 15.00 - 19.30 uur.
U kunt, wanneer u op bezoek wilt bij uw familielid, eerder genoemde route volgen en u melden bij de balie op de AOA. De verpleegkundige vertelt u dan of u naar de patiënt kunt of zij vraagt u nog even te blijven wachten.

Bezoek is voor een patiënt, hoe welkom ook, erg vermoeiend. Om deze reden vragen wij u met maximaal twee bezoekers tegelijk bij de patiënt te zijn. Ook is de drukte van meer bezoek per bed voor andere patiënten hinderlijk.
Vanwege infectiegevaar zijn bloemen en planten op de AOA niet toegestaan.

Wanneer u thuis bent en u wilt graag weten hoe het met uw familielid is, dan kunt u de AOA bellen. Dit kan 24 uur per dag, dus ook ’s nachts.

Voor informatie zijn wij altijd telefonisch bereikbaar via 088 - 066 1000. Vraagt u dan om doorverbonden te worden naar de Acute Opname Afdeling. U wordt vervolgens te woord gestaan door de verpleegkundige, die op dat moment voor uw familielid zorgt.

Wij kunnen en mogen niet aan iedereen informatie verstrekken over een patiënt. Om deze reden spreken we graag met u af wie het aanspreekpunt of de contactpersoon namens de familie is. Voor medische vragen kunt u het beste contact opnemen met de behandelend arts.

Heeft u verder nog vragen, dan kunt u zich richten tot één van de verpleegkundigen van de afdeling AOA.

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback