Een (dag)opname in het ziekenhuis is iets bijzonders. De meeste kinderen vinden dat ook best spannend. Op deze websitepagina leest u tips om de dagopname goed voor te bereiden.

Website voor kinderen
Speciaal voor kinderen hebben we een website ontwikkeld. Daar kunnen ze alleen of samen met u precies lezen wat er gebeurt als je een dagje in het ziekenhuis komt. Klik hier voor de website.

Van te voren een kijkje nemen op de afdeling

Als jullie dit willen kunnen jullie voorafgaand aan een dagopname komen kijken op de afdeling. Belt u gerust naar de pedagogisch medewerkers van onze kinderafdeling om een afspraak te maken.

U en uw kind krijgen dan te horen wat er op de dag van de opname allemaal gaat gebeuren. U mag ook even rondkijken. Zo krijgt uw kind bijvoorbeeld te zien in wat voor bed het komt te liggen, hoe de afdeling eruit ziet en dat de dokters op de operatieafdeling in blauwe pakken rondlopen en mutsjes op hebben.

De voorbereiding gebeurt op een kindvriendelijke manier door een ervaren pedagogisch medewerkster of een kinderverpleegkundige. Dat doet ze aan de hand van fotoboeken. Door deze informatie kan het kind zich een beeld vormen van wat er gaat gebeuren. Hij of zij zal zich minder hulpeloos en minder angstig voelen en daardoor de behandeling vaak beter kunnen ondergaan.

Fotoboekjes op de website voor kinderen

Op de website voor kinderen kunnen kinderen een aantal fotoboekjes bekijken en zich zo zelf voorbereiden op de dagopname.