Het Ommelander Ziekenhuis Groningen maakt in de informatievoorziening, zoals op flyers en in afspraakbrieven, gebruik van QR-codes. Maar wat is dit precies en hoe werkt het? Dat leest u op deze pagina.

Wat is een QR-code?

QR staat voor Quick Response, wat 'snel antwoord' betekent. Een QR-code is een (tweedimensionale) afbeelding. Door een QR-code te scannen met uw smartphone of tablet, komt u op een webpagina of in een app terecht.

Hoe werkt het?

Het Ommelander ziekenhuis zet QR-codes in om informatie over te brengen. Vaak bevatten deze QR-codes een verwijzing naar onze website. We gebruiken de codes om webpagina's over folders en nieuwsberichten makkelijk aan te bieden of om de Mijn Ommelander app eenvoudig vindbaar te maken in de Play Store en App Store. Onderaan deze pagina staan voorbeelden van QR-codes voor de Mijn Ommelander app. 

Hoe kan ik een QR-code scannen?

Sommige smartphones en tablets hebben een automatische scanner ingebouwd in de camera van het toestel. Simpelweg de camera aanzetten en op de QR-code richten geeft dan al het gewenste resultaat. Als uw toestel dat niet heeft, dan heeft u een app nodig om de codes te kunnen scannen. Voorbeelden van goede apps zijn Google Lens en QR Scanner. 

Wat moet ik doen als ik geen QR-code kan scannen?

Als u geen QR-codes kunt of wilt scannen, dan is dat geen probleem. We vermelden naast de QR-code altijd de locatie waar het naar verwijst. Als in een afsprakenbrief bijvoorbeeld een QR-code verwijst naar de pagina op onze website waar u digitaal onze patiëntenfolders kunt vinden, dan zal daarnaast altijd de link worden genoemd van de webpagina. Komt u er niet uit? Bel dan tussen 8.00 en 17.30 uur met ons Klant Contact Centrum. We helpen u graag met uitleg of sturen op verzoek een digitale of papieren folder.

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback