Ons ziekenhuis in Winschoten (locatie Lucas) is één van onze locaties waar u terecht kunt voor medische zorg. Op deze pagina vindt u onder andere route-informatie en informatie over parkeervoorzieningen.

U bereikt ons op de volgende manieren

Gaat u met de auto naar ons ziekenhuis? En wilt u weten wat de route vanaf uw huis is? Dan kunt u de routeplanner hierboven gebruiken.

Parkeren

Ons ziekenhuis in Winschoten is gevestigd midden in het winkelcentrum van Winschoten. Omdat in het verleden veel winkelaars gebruik maakten van ons parkeerterrein, hebben we betaald parkeren ingevoerd. We merken dat door deze maatregel het parkeerterrein weer zoveel mogelijk beschikbaar is voor onze patiënten en bezoekers.

Invalidenparkeerplaatsen

Vlak bij de ingang zijn invalidenparkeerplaatsen. Op het parkeerterrein wordt aangegeven waar deze parkeerplekken zijn.

Rolstoel nodig?

Heeft u geparkeerd en heeft u een rolstoel nodig? U kunt deze lenen bij de hoofdingang van ons ziekenhuis.

Parkeerkosten 

Voor polikliniekpatiënten gratis parkeren
Bij het parkeerterrein trekt u bij de slagboom een kaartje. Dit kaartje neemt u mee het ziekenhuis in.

U krijgt bij vertrek uit het ziekenhuis bij de polikliniekbalie een groene kaart. Met deze kaart kunt u bij de gastvrouwen en gastheren of bij receptie in de centrale hal uw parkeerkaart laten afscannen. U hoeft niet te betalen en u kunt met uw parkeerkaart zonder te betalen het parkeerterrein verlaten.

Patiënten van onze afdeling Kaakchirurgie krijgen op de afdeling zelf een gratis uitrijkaart. Kaakchirurgie bevindt zich namelijk in de flat naast het ziekenhuis. U hoeft dan niet meer naar de gastvrouwen en gastheren in de centrale hal te lopen.

Gratis parkeren voor bezoekers die patiënten halen en brengen
Bij de slagboom trekt u een parkeerkaartje. Verlaat u binnen 15 minuten het parkeerterrein, dan kunt u met hetzelfde parkeerkaartje zonder te betalen de slagboom open laten gaan.

Betaald parkeren
Bent u geen polikliniekpatiënt, dan moet u voor het parkeren betalen, als u langer dan 15 minuten op het terrein blijft. In de centrale hal van het ziekenhuis is de betaalautomaat waar u kunt afrekenen. Neemt u de parkeerkaart dus mee naar binnen.

Parkeertarieven
Maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 17.00 uur:

 • eerste 15 minuten gratis
 • eerste uur € 0,90
 • vanaf tweede uur € 1,20 per uur

Maandag t/m vrijdag van 17.00 tot 07.00 uur, weekend en feestdagen:

 • eerste 15 minuten gratis
 • eerste uur € 0,50
 • vanaf tweede uur € 0,60 per uur

Gratis parkeren in de buurt van ons ziekenhuis in Winschoten
Buiten het ziekenhuisterrein kunt u gratis parkeren bij:

 • het Dr. J.H. Hommesplein (achter het flatgebouw tegenover het ziekenhuis);
 • de parkeerplaats van het Rosarium aan de Mr. D.U. Stikkerlaan (vanaf het ziekenhuis gezien in oostelijke richting, aan de linkerkant van de weg);
 • de Nassaustraat.

Parkeerpolitie houdt toezicht
Door foutparkeerders wordt de toegangsweg voor ambulances naar het ziekenhuis vaak geblokkeerd. Ook kunnen bezoekers met een handicap hun auto niet kwijt op de voor hen beschikbare invalideparkeerplaatsen. Dit zijn redenen waarom de parkeerpolitie van de gemeente Oldambt toezicht houdt op het naleven van het parkeerbeleid op het ziekenhuisterrein. Op het terrein zijn de gangbare verkeersregels van kracht. De parkeerpolitie kan bij fout parkeren bekeuringen uitdelen.

Wegwerkzaamheden

Wilt uw weten of u met wegwerkzaamheden te maken krijgt? De website van A naar Beter informeert u hierover.

Plan uw route met Google maps

U kunt onze locatie in Winschoten zowel per trein als per bus bereiken. Houdt u wel rekening met een loopafstand. Voor actuele OV-reisinformatie en dienstregelingen verwijzen we u naar de website van de regionale vervoerders Arriva en Qbuzz. U kunt ook kijken op 9292.nl of bellen naar 0900-9292 (€ 0,90 p/m, max. € 18,00).

Trein

Er is een rechtstreekse treinverbinding tussen Groningen en Winschoten. U kunt ook met de trein vanaf Bad Nieuweschans naar Winschoten reizen. Daarna kunt u kiezen. Wilt u lopen, dan duurt de wandeling ongeveer 20 minuten. U kunt ook met de bus.

Wandelen (vanaf station Winschoten)

Vanaf het treinstation in Winschoten is het ongeveer 20 minuten lopen naar ons ziekenhuis in Winschoten:

 1. Wanneer u het station aan de voorzijde verlaat steekt u de Stationsweg over en loopt een stukje naar rechts.
 2. U neemt de eerste straat links. Deze straat heet de Emmastraat, die overgaat in de Venne.
 3. U loopt door totdat u bij een plein komt ter hoogte van het overdekte winkelcentrum 't Rond. Hier gaat u rechtsaf en vrijwel direct weer linksaf.
 4. U bent nu in de Langestraat. In deze winkelstraat loopt u langs het stadhuis en neemt vervolgens de tweede straat rechts. Dit is de Gaslaan.
 5. U loopt door totdat u aan uw linkerzijde een groot wit gebouw ziet. U bent er bijna.
 6. Over het voetpad langs het gebouw komt u bij de hoofdingang

Met de bus (vanaf station Winschoten)

Vanaf station Winschoten kunt u met de bus naar ons ziekenhuis. De lijnen 13, 17, 119 en 643 stoppen vlakbij ons ziekenhuis in Winschoten.

Bus

Vlak bij ons ziekenhuis in Winschoten is een bushalte. Hier stoppen een aantal buslijnen:

Halte
Lijnen van en naar de halte:
Winschoten Ziekenhuis 13 (van Veendam naar Winschoten)
17 (van Scheemda naar Winschoten)
119 (van Delfzijl naar Winschoten)
643 (van Woldendorp naar Winschoten) 

Hubtaxi

ls er geen bus- of treinverbinding in uw directe omgeving? Dan kunt u misschien gebruik maken van de hubtaxi (van Qbuzz). De hubtaxi  brengt u naar het dichtsbijzijnde vervoersknooppunt. Vanaf daar kunt u verder reizen met het openbaar vervoer. Voor meer informatie of het reserveren van een rit met de hubtaxi, kunt contact opnemen met de vervoerder in uw regio.

Plan uw OV-reis met Google maps

Komt u met de taxi naar ons ziekenhuis? Dan kunt u vlak voor de hoofdingang van het ziekenhuis uitstappen. De taxi’s kunnen namelijk tot aan de hoofdingang rijden.

Wilt u een taxi bestellen?

Onze medewerkers achter de receptie helpen u graag bij het bestellen van een taxi. In de centrale hal hangt ook een telefoon. Hiermee kunt u zelf naar de taxicentrale bellen.

Waar kunt u op de taxi wachten? 

U kunt op de taxi wachten in onze centrale hal. Dit kan bij de leestafel of in de brasserie. Komt de taxichauffeur u ophalen? Dan loopt hij meestal een rondje op zoek naar u. Hoe lang u moet wachten op uw taxi, is helemaal afhankelijk van de planning van de taxicentrale.